Espoon Ag Korutiimi ry (EAG) on vuonna 2006 perustettu yhdistys. Sen tarkoituksena on edistää jäsentensä hopeatyön harrastusmahdollisuuksia Espoon alueella. Yhdistyksen toiminnasta vastaa vuosikokouksessa valittava hallitus. Yhdistyksessä on 23 jäsentä.

Yhdistys siirtyy syksyllä 2022 Aurorakeskukseen, os. Kuninkaantie 43, 02940 Espoo. Yhdistyksen jäsenet kokoontuvat siellä syyskuusta toukokuulle joka toinen tai joka kolmas lauantai pajapäivään klo 10-15.

Yhdistyksellä on hopeakorujen tekemiseen tarvittavia työkaluja, kuten prikkaleikkuri, palloalasimia sekä koneita kuten valssi, mikromoottori ja kiillotusrumpu. Työkalut ja koneet ovat yhdistyksen jäsenten käytössä pajapäivinä. Pajalla on mahdollisuus juottaa hopeaa ja lisäksi yhdistyksellä on hopean leimausoikeudet.

Pajalla jokainen yhdistyksen jäsen tekee koruja omien suunnitelmiensa mukaisesti. Joskus pajalla tehdään koruja yhteisen teeman pohjalta. Tällöin teemaa varten on ohje ja / tai joku yhdistyksen jäsen näyttää miten aiheena oleva työ tehdään. Muutoin pajalla ei opeteta korujen tekemistä. EAG anoo vuosittain avustusta Espoon kulttuurilautakunnalta koulutusten järjestämiseksi yhdistyksen jäsenille.

Yhdistys voi ottaa uusia jäseniä. Edellytyksenä on, että uudet jäsenet osaavat perustekniikat ja ovat käyneet jonkin hopeakorujen tekemiseen liittyvän kurssin.

Yhdistyksen jäsenmaksu vuonna 2022 on 25 euroa. Tämän lisäksi uudet jäsenet maksavat liittymismaksun, joka vuonna 2022 on 50 euroa. Liittymismaksuilla ja jäsenmaksuilla katetaan työtilojen vuokra ja ostetaan tarvittaessa uusia työkaluja. Pajalle tutustuminen on ilmaista. Jos yhdistykseen kuulumaton henkilö haluaa tulla tekemään hopeakorutöitä pajalle, ovimaksu on 10 euroa.

Lisätietoja yhdistyksen toiminnasta voit kysyä osoitteesta espoonag(at)gmail.com